Doar un sfert dintre romani vor vota candidatii fara experienta politica la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale.
58,9% au raspuns ca nu ar vota un candidat fara experienta, iar 24,8% au declarat ca ar vota un candidat nou venit in politica. 16,4% dintre respondenti sunt indecisi.
In plus, 64,9% dintre romani nu ar vota un candidat de la un partid mic, neparlamentar.
Intentii de vot
Candidatii PD-L la Camera Deputatilor se afla in topul intentiilor de vot ale electoratului in Bucuresti - cu 42,5%, Maramures - 35,4%, si Moldova - 37,5%. PSD-ul conduce in topul intentiilor de vot la Camera Deputatilor in Muntenia cu 42,4 % si 37, 9 % in Dobrogea iar candidatii PNL ar fi votati in Transilvania de 24,6% si in Bucuresti de 23,1%.
Intrebati cu ce formatiune politica ar vota la Camera Deputatilor in colegiul de care apartin 34,7% au raspuns PD-L, 31,7% PSD si 20% PNL.
Intrebati cu ce partid ar vota la Senat 34,2% au raspuns ca ar da votul PD-L, 32% ar vota cu PSD, 19,8% ar vota cu PNL iar 5,2 ar vota cu UDMR.
La intrebarea carui partid apartine candidatul cu cea mai proasta imagine din colegiul lor, 17% au raspuns Alianta PSD+PC, 8,7% PNL si 6,1% PD-L. 41,4% nu au stiut sa raspunda la aceasta intrebare.
Partide precum cel condus de Gigi Becali, PNG-CD, care in anii dintre alegeri era investit in sondajele mai tuturor institutelor de cercetare a opiniei electoratului cu scoruri de partid parlamentar, ramane, la BCS, asemenea INSOMAR sau IMAS, sub pragul de patrundere in Legislativ.
Toate celelalte formatiuni inregistreaza sub 1%, in conditiile in care alte doua partide care au figurat in cursul acestei legislaturi in sondaje - cum ar fi PNTCD sau PIN - nu participa la scrutinul din 30 noiembrie.
Sond