Te simti obosit in permanenta, lipsit de energie si pofta de viata? Racesti mai usor, ai frecvent migrene si incepi sa iei nejustificat in greutate? Atunci trebuie sa iti pui serios problema detoxifierii organismului.
Din cauza alimentatiei incorecte, a medicamentelor, precum si a colorantilor sau aditivilor chimici pe care ii inghitim vrand-nevrand odata cu produsele alimentare, corpul nostru depoziteaza in intestine o mare cantitate de materie doar partial digerata.
La temperatura organismului uman, aceste reziduuri metabolice se descompun, raspandind bacterii si toxine in circuitul sanguin, deci implicit in tot corpul, si provocand serioase probleme de sanatate.
Asa se face ca, in ultimii ani, medicii au devenit tot mai ingrijorati de cresterea numarului de imbolnaviri de cancer de colon si se declara de-a dreptul socati de descoperirile facute la autopsii, cand au fost gasite intestine in care depunerile toxice cantareau si pana la 15 kilograme.
Ce este detoxifierea?
Practicata de secole prin diverse metode, detoxifierea organismului presupune nu doar curatarea acestuia ci si energizarea lui ulterioara prin repaus si nutritie adecvata.
Specialistii ne sfatuiesc ca, indiferent de varsta, sa ne detoxifiem corpul macar de doua ori pe an. Pasii unei astfel de cure presupun stimularea ficatului pentru procesarea toxinelor, eliminarea lor cat mai rapida si completa prin rinichi, intestine si piele, imbunatatirea circulatiei sangvine si reechilibrarea organismului cu ajutorul unor alimente organice, sanatoase.
Cum incepem?
Evident, prin eliminarea totala a alcoolului, cafelei si tutunului, la care se adauga dulciurile rafinate si grasimile saturate din alimentatie.
Urmeaza renuntarea la orice produs care contine substante chimice, de la sampon si pana la deo