Un sport al gentlemenilor, darts-ul se dezvoltă din ce în ce mai mult în România. În martie 2008 a fost înfiinţată Federaţia de Darts din România care, împreună cu partenerii săi, speră să organizeze la anul primul open internaţional din România. Majoritatea consideră probabil darts-ul doar un hobby, un mod de a petrece timpul liber alături de prieteni. Dar aruncatul săgeţilor la ţintă este un sport care devine din ce în ce mai popular şi în România.
Diferenţa între hobby şi competiţie nu este foarte mare, darts-ul, prin regulile scrise sau nescrise, punând accent foarte mult pe plăcerea disputei şi pe socializarea participanţilor.
Desigur, valoarea jucătorilor sau calitatea materialelor folosite crează ierarhii, însă acest sport rămâne la bază unul al gentlemenilor şi al fair-play-ului.
“În România se joacă darts încă din 1990, atunci când au fost aduse primele aparate de darts electronic”, povesteşte Sebastian Sopon, secretarul general al Federaţiei Române de specialitate şi unul dintre “responsabilii” pentru dezvoltarea acestui sport în România.
Steel darts-ul, considerat “ramura profesionistă”, cel care se joacă la cel mai înalt nivel, a apărut şi el cam în aceeaşi perioadă.
Liga engleză, promotoarea darts-ului
“Boardurile de steel darts s-au înmulţit din ce în ce mai mult, în special datorită experţilor englezi, americani, nemţi sau canadieni care în 1992 au pus, în Bucureşti, bazele unui campionat „for fun“, care mai există şi în prezent, „Liga engleză” spune Sebastian Sopon.
Erau jucători proveniţi din ambasade, din multinaţionale, care la început au jucat numai între ei, dar încet-încet au acceptat şi jucători români. Liga engleză a ajuns în prezent la 20 de echipe care se întâlnesc săptămânal în mai multe locaţii din Bucureşti, deschizând astfel apetitul pentr