Mânăstirea Clocociov, unul dintre cele mai importante locaşuri de cult din judeţul Olt, riscă să alunece din cauza problemelor ce ţin de consolidarea versanţilor. Pe amplasamentul şi în vecinătatea mânăstirii, care se înscrie în categoria monumentelor de la mijlocul veacului al XVII-lea, au apărut, cu ceva timp în urmă, probleme serioase de ordin geomorfologic, şi anume alunecări şi prăbuşiri de versant, curgeri de materiale pe pantă etc., care au dus la degradarea parţială a construcţiilor şi a căilor de acces.
Prin intervenţia Ministerului Culturii şi Cultelor, în septembrie 2008, au început lucrările de consolidare a versanţilor prin ziduri de sprijin şi piloţi foraţi, însă numai din incinta mânăstirii. Potrivit lui Gheorghe Iorga, inspector monumente istorice în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Olt, acestea se apropie de final şi au costat 650.000 de lei.
Greul abia acum începe, şi asta din cauza faptului că Primăria Slatina trebuie să găsească o soluţie în vederea rezolvării problemelor din afara locaşului de cult, ce ţin de drumul de acces şi de colectarea apelor pluviale. Potrivit lui Gheorghe Iorga, s-a făcut o adresă către primărie, cu numărul de înregistrare 2611 din 05.02.2008, însă nu s-a primit nici un răspuns. „Dacă primăria nu rezolvă problemele din afara mânăstirii, lucrările ce s-au făcut în incinta ei nu sunt suficiente, depinzând în totalitate unele de altele“, a mai spus Iorga. „Am primit studiul de fezabilitate, însă l-am dat înapoi pentru că nu era întocmit cum trebuie“, a afirmat, în replică, Minel Prina, city managerul Slatinei. Întrebat de data începerii lucrărilor, el a spus că în nici un caz nu va fi până la sfârşitul acestui an. Mânăstirea Clocociov, unul dintre cele mai importante locaşuri de cult din judeţul Olt, riscă să alunece din cauza problemelor ce ţin de consolidarea versanţilor. Pe