- Edificiul a fost construit in anul 1877, prin coleta publica, de catre locuitorii orasului.
Cladirea Primariei Arad are nevoie de lucrari de renovare si consolidare, mai ales in zona curtii interioare, unde exista igrasie si a salilor de la etaj ale caror tavane au fost afectate de catre infiltratiile de apa. Acum, ar fi necesara suma de doua milioane de euro conform unor studii de fezabilitate, dar acesti bani nu exista. Cum in cladirea Palatului administrativ, pe langa Primarie functioneaza si Consiliul Judetean si Prefectura, iar Consiliul Judetean se va muta in alt spatiu, cel putin pana atunci nici nu ar putea incepe lucrarile de renovare.
Fatada Primariei Arad a fost refacuta in urma cu cativa ani, iar pe timp de noapte este iluminata arhitectonic. Numai ca, in curtea interioara, igrasia este tot mai vizibila si tencuielile incep sa cada. O serie de sali de la etaj au tavanele afectate de infiltratii. Pentru renovare, cheltuielile ar fi foarte mari, deoarece Primaria Arad este o cladire monument istoric.
Primaria a fost construita din colecta publica de catre aradeni in anul 1877, iar orologiul din turn a fost adus din Elvetia. Desi nu exista banii necesari, au fost facute mai multe studii de fezabilitate pentru renovarea edificiului. Consiliul Judetean Arad care functioneaza inca in aceeasi cladire cu Primaria se va muta in cateva luni, iar la vara va fi refacuta curtea interioara. Exista un proiect conform caruia vor fi montate si ascensoare pentru ca persoanele cu dizabilitati sa poata veni in Palatul administrativ pentru rezolvarea problemelor. Reabilitarea salii festive este costisitoare, deoarece pe tavan exista picturi si sculpturi care trebuie atent refacute. Pe tavanul salii sunt si patru steme comuniste, care asteapta dupa 18 ani sa fie date jos, desi aici a avut loc inclusiv un congres al revolutionarilor din toata