Asociatia ECO TIC lanseaza, incepand cu luna noiembrie, o campanie de informare si colectare adresata populatiei din municipiul Ploiesti. Actiunea are ca obiectiv colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice si se desfasoara in colaborare cu Primaria Municipiului Ploiesti, Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti si Inspectoratul Scolar Judetean, in perioada noiembrie 2008 – martie 2009. Campania face parte dintr-o serie mai ampla de actiuni desfasurate pe plan national de ECO TIC in decursul acestui an.
Acesta actiune are la baza rezultatele obtinute in urma studiului de piata realizat in luna octombrie, privind dotarile gospodariilor cu echipamente electrice, electronice si electrocasnice, realizata de Daedalus Millward Brown la solicitarea Eco Tic. Potrivit cercetarii, peste 50% dintre romani intentioneaza sa foloseasca echipamentele electrice si electronice pana cand acestea se strica, iar in mai mult de jumatate dintre gospodarii sunt echipamente mai vechi de trei ani.
Pe de alta parte, populatia stie foarte putine despre organizatiile specializate in reciclarea diferitelor aparate si nu cunoaste faptul ca se dau amenzi in cazul aruncarii deseurilor electrice si electronice in alta parte decat locurile special amenajate. Mai mult, oamenii nu au fost educati sa constientizeze pericolul la care se expun daca abandoneaza pe strada aparate de care nu mai au nevoie.
"In concordanta cu obiectivele asumate de colectare selectiva si revalorificare a resurselor, am lansat acest Proiect Pilot pentru a constientiza populatia municipiului Ploiesti asupra importantei acestui proces cu implicatii ecologice si economice desosebita", declara Valentin Negoita, presedintele asociatiei ECO TIC.
Ca parte a proiectului au fost instalate 10 containere in 10 scoli si licee din Ploiesti.
Eco Tic este asociatia