Medicii nutriţionişti recomandă spălarea cărnii înainte de a fi congelată, pentru că aceasta poate să conţină microbi care se conservă pe tot parcursul congelării. Totodată, specialiştii recomandă tăierea şi separarea bucăţilor de carne, pentru ca dezgheţarea acestora să se facă o singură dată. „Carnea, odată dezgheţată, trebuie imediat preparată, pentru că lăsată mai mult timp aceasta îşi pierde din proprietăţile nutritive. Dezgheţarea preparatelor din carne nu se face la temperatura camerei sau în apă fierbinte, pentru că aceasta dezvoltă un mediu microbian.
Dezgheţarea cărnii se face în frigider, la o temperatură care să nu depăşească patru grade, deoarece fiecare grad în plus este un mediu propice apariţiei microbilor patogeni. O altă problemă şi mai gravă este recongelarea cărnii, care duce atât la pierderea proprietăţilor nutritive ale acesteia cât şi la apariţia germenilor”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. (M.C.)
Medicii nutriţionişti recomandă spălarea cărnii înainte de a fi congelată, pentru că aceasta poate să conţină microbi care se conservă pe tot parcursul congelării. Totodată, specialiştii recomandă tăierea şi separarea bucăţilor de carne, pentru ca dezgheţarea acestora să se facă o singură dată. „Carnea, odată dezgheţată, trebuie imediat preparată, pentru că lăsată mai mult timp aceasta îşi pierde din proprietăţile nutritive. Dezgheţarea preparatelor din carne nu se face la temperatura camerei sau în apă fierbinte, pentru că aceasta dezvoltă un mediu microbian.
Dezgheţarea cărnii se face în frigider, la o temperatură care să nu depăşească patru grade, deoarece fiecare grad în plus este un mediu propice apariţiei microbilor patogeni. O altă problemă şi mai gravă este recongelarea cărnii, care duce atât la pierderea proprietăţilor nutritive ale acesteia cât şi la apariţia germ