Cântăreaţa americană se numără printre artiştii ale căror albume proaspăt lansate au apărut şi pe piaţa din România. Sursa: AFP Photo
Tracy Chapman, autorea hitului „Talkin’Bout A Revolution“, aduce la final de an un nou material discografic, susţinut în presa internaţională cu interviuri care vorbesc despre viaţa sa între albume, orientarea sa politică şi motivele pentru care nu se consideră o celebritate.
„Our Bright Future“ este un eveniment muzical, spune critica, o „surpriză“ aşteptată din partea cântăreţei americane. O artistă care, deşi a avut norocul să devină celebră peste noapte (în urmă cu douzeci de ani, când l-a înlocuit pe Stevie Wonder la concertul pentru Nelson Mandela cu ocazia împlinirii 70 de ani), şi-a petrecut restul timpului confirmându-şi talentul. Despre noul album, Chapman, în vârstă de 44 de ani, spune că nu ştie dacă este altfel decât cele care îl preced, având în vedere că nu şi-a propus să realizeze mereu ceva nou. „Am scris piese noi, fiecare e altfel, unele chiar şi stilistic. Eu nu pot decât să compun piese, ceea ce fac zilnic, nici nu am de ales. Nu vreau să mă reinventez mereu. Nici nu aş putea“, spune Chapman într-un interviu acordat revistei „Park Avenue“.
Totuşi, critica este de părare că albumul „Bright Future“, intitulat după o piesă „antirăzboi“ inclusă pe acesta, este „modern“, chiar dacă Chapman nu şi-a schimbat stilul. „Noul album este exact ceea ce am de spus acum, am colaborat cu artişti fantastici, precum Larry Klein, care, de altfel, produce cu Herbie Hancock“, precizează Chapman în publicaţia germană „Die Welt“. Artista nu se gândeşte să-şi schimbe vreodată radical stilul muzical şi repetă că nu este de un artist folk, ci mai degrabă soul. „Nu ascultam Bob Dylan când începusem să cânt. Am crescut cu muzica Artehei Franklin sau Jackson Five, iar tatăl meu asculta jazz“.