A jucat baschet de performanţă, îi plac motocicletele Harley Davidson şi colecţionează whisky rar. Totuşi, în mediul de afaceri, Gabriel Marin nu este cunoscut atåt pentru hobby-urile sale, cåt pentru businessul din domeniul IT. Imediat după ce a absolvit facultatea de cibernetică s-a angajat la fabrica de becuri de la Fieni. Gabriel Marin a lucrat apoi ca programator la Fabrica de Calculatoare, după care a ocupat un post de invidiat la Romcontrol Data, una din puţinele
A jucat baschet de performanţă, îi plac motocicletele Harley Davidson şi colecţionează whisky rar. Totuşi, în mediul de afaceri, Gabriel Marin nu este cunoscut atåt pentru hobby-urile sale, cåt pentru businessul din domeniul IT.
Imediat după ce a absolvit facultatea de cibernetică s-a angajat la fabrica de becuri de la Fieni. Gabriel Marin a lucrat apoi ca programator la Fabrica de Calculatoare, după care a ocupat un post de invidiat la Romcontrol Data, una din puţinele companii mixte romåno-americane din perioada comunistă. Imediat după Revoluţie, şi-a deschis propriul business: a început să ansambleze şi să våndă calculatoare. „În 1990, abia împlinisem 30 de ani. Nici măcar nu am avut celebrii bani, ca să citez un clasic în viaţă, din vånzarea de blugi sau cafea prin porturi. Pur si simplu, am pornit de la zero“, îşi aminteşte Gabriel Marin, în prezent doctor în economie. În 1992, a înfiinţat compania Omnilogic. Banii erau tot puţini, componentele IT, scumpe şi greu de procurat, iar legile lipseau cu desăvårşire. „Uşor n-a fost deloc. Nu mulţi oameni înţeleg, în momentul de faţă, ce înseamnă să pleci cu un sac de hårtii de 100 de lei pe care să le schimbi în cămine, unde era plin de arabi. Puteai să-ţi rişti chiar şi viaţa. Nu exista un cadru legal, nici măcar nu puteai să funcţionezi ca o firmă“, spune Gabriel Marin.
Toate au trecut, iar afacerea a prosperat. Nici nu se putea