Studenţii din Complexul Leu riscă să rămână fără cârciuma lor favorită, după ce conducerea universităţii le-a declarat război patronilor. Sursa: Vlad Stănescu
Nimeni n-a auzit de barul „Expres Olimp“ din Complexul Leu, însă dacă-i întrebi pe studenţ i unde e „Jeg“ ai să fii îndrumat imediat spre o clădire cu ferestre termopan şi mese lungi din lemn.
Acolo se relaxează, de peste zece ani, generaţii întregi de studenţi. Barul s-a ridicat în 1991, pe terenul Universităţii Politehnica Bucureşti, cu autorizaţie de construcţie şi cu plata chiriei aferente. Contractul a fost prelungit la fiecare patru ani, până în august 2008, când reprezentanţii Politehnicii nu au mai vrut să continue colaborarea.
De atunci a început un război al nervilor, cu şicane nocturne şi acuzaţii. Ecaterina Andronescu, rectorul Politehnicii, susţine că vrea să cureţe locul pentru liniştea studenţilor. Cătălin State, patronul „Jeg“, crede că la mijloc ar fi interesul comercial al cantinelor din campus, care şi-au pierdut clienţii din cauza popularei cârciumi cu nume boem.
Studenţii „vor linişte“
„Am primit notificare să părăsim locul. Noi le-am răspuns că plecăm, dar, potrivit legii, trebuie să fim despăgubiţi. Nu putem sta aici fără contract, dar nici ei nu ne pot da afară. Ne-au dat în judecată pentru evacuare din «clădirea ocupată fără titlu», dar clădirea e a mea“, spune emoţionat proprietarul „Jeg“, Cătălin State. Reprezentanţii Politehnicii susţin că în contract nu există nicio clauză de despăgubire şi că vor rade construcţia pentru a lăsa locul liber. „Nicăieri în lume nu sunt asemenea unităţi de alimentaţie publică în campusuri. Lângă acest loc e căminul, iar un student are nevoie de linişte, vrea să mai citească, să se relaxeze. Or, acolo este zgomot şi au existat studenţi nemulţumiţi“, explică rectorul Politehnicii, Ecaterina