Vestile proaste dinspre piata americana par a se intensifica, din pacate, fapt care influenteaza intreaga economie mondiala.Ultima dintre acestea este aceea potrivit careia economia americana se confrunta cu pericolul deflatiei.Aparent, deflatia, respectiv scaderea indicelui preturilor de consum, ar putea fi considerata un lucru bun pentru consumatori, dar pe termen lung efectele sale asupra economiei pot fi devastatoare in contextul in care companiile nu isi mai pot acoperi, prin pret, cheltuie
Vestile proaste dinspre piata americana par a se intensifica, din pacate, fapt care influenteaza intreaga economie mondiala.
Ultima dintre acestea este aceea potrivit careia economia americana se confrunta cu pericolul deflatiei.
Aparent, deflatia, respectiv scaderea indicelui preturilor de consum, ar putea fi considerata un lucru bun pentru consumatori, dar pe termen lung efectele sale asupra economiei pot fi devastatoare in contextul in care companiile nu isi mai pot acoperi, prin pret, cheltuielile.
Ca urmare, Federal Reserve (Banca Centrala Americana) ia in calcul reducerea dobanzii de politica monetara pana la... zero.
In acest fel se spera ca se va stimula creditarea, deci si consumul si, in consecinta, cresterea preturilor ceea ce va combate deflatia.
Pe de alta parte, institutiile de credit americane nu se afla intr-o situatie prea buna, ba chiar dimpotriva, fapt care determina o scadere continua a capitalizarii bursiere, multe dintre dintre acestea, printre care nume grele precum AIG, Bank of America ori Citigroup inregistrand pierderi considerabile la Bursa de la New York.