Ancheta în cazul tragicului accident de muncă petrecut sâmbătă la Petrila va dura câteva săptămâni. Practic, ea se desfăşoară pe trei planuri.
Anchetatorii audiază martorii: mineri, salvatori, rude, specialişti, reprezentanţi ai Minei Petrila şi ai CNH. Pe de altă parte, inspectorii de muncă trebuie să întocmească un raport care să precizeze dacă au fost respectate normele de securitate a muncii. În plus, trebuie efectuată o expertiză tehnică în baza datelor adunate din subteranul Minei Petrila, dar în prezent informaţiile sunt insuficiente. "În acel abataj, la momentul producerii evenimentului, era foc. Echipa de muncitori ce lucra la nivelul abatajului avea ca scop, din câte am înţeles, combaterea şi lichidarea focului. Ori în acel abataj era şi metan, ori în abataj s-a întâmplat altceva. Deci nu este atât de greu să explicăm o eventuală acumulare de metan în concentraţie explozivă, dat fiind faptul că sursa de aprindere a acelui amestec exploziv exista, adică focul endogen din abataj", a declarat Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani, cel care va coordona echipa de specialişti. Ieri, sute de oameni i-au condus pe ultimul drum pe Brad Iosif, Moş Silviu, Şipoş Cristian şi Vişan Trandafir.
Ancheta în cazul tragicului accident de muncă petrecut sâmbătă la Petrila va dura câteva săptămâni. Practic, ea se desfăşoară pe trei planuri.
Anchetatorii audiază martorii: mineri, salvatori, rude, specialişti, reprezentanţi ai Minei Petrila şi ai CNH. Pe de altă parte, inspectorii de muncă trebuie să întocmească un raport care să precizeze dacă au fost respectate normele de securitate a muncii. În plus, trebuie efectuată o expertiză tehnică în baza datelor adunate din subteranul Minei Petrila, dar în prezent informaţiile sunt insuficiente. "În acel abataj, la momentul producerii evenimentului, era foc. Echipa de muncitori ce lucra la ni