Fondatorii şi rectorul se luptă pentru patrimoniul primei universităţi private. Augusta Anca a fost pensionată abuziv de rectorul Cornel Haranguş. Aurel Anca a sigilat abuziv biroul rectorului. Bătălia se dă între rectorul Universităţii Tibiscus, Cornel Haranguş, şi fondatorii instituţiei de învăţământ, familia Anca. În acest moment Augusta Anca susţine că a fost pensionată abuziv, fiindu-i sigilat biroul.
Rivalul ei, rectorul, nu poate să intre nici el, de ieri, în biroul său, după o contraofensivă a familiei Anca, care i-a sigilat accesul la birourile rectoratului.
Miza scandalului este patrimoniul instituţiei, estimat la patru milioane de euro. „Trei etaje ale clădirii de pe strada Daliei, o cantină în Complexul Studenţesc, aproximativ 10 hectare de teren la Dumbrăviţa şi apartamente la Sasca”, a explicat rectorul.
Bunurile au fost donate de Fundaţia Augusta când aveau o valoare mult mai mică şi erau necesare pentru ca instituţia de învăţământ să poată fi acreditată.
În acest an, directorul general al fundaţiei, Augusta Anca, a fost înlăturat de la conducerea universităţii de către Senat. Ea era director general administrativ, iar reprezentanţii senatorului au hotărât să o scoată la pensie.
Deoarece Augusta Anca este profesor de istorie, însă nu este cadru didactic universitar, nu a reuşit să ajungă rector în locul lui Cornel Haranguş. Asta deoarece legislaţia actuală stipulează că numai conferenţiarii şi profesorii universitari pot fi rectori. „Ca reacţie, Augusta Anca a încercat să mă demită din funcţia de rector.
Însă nu are acest drept. Eu sunt numit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în această funcţie. Numai ei pot să mă demită din funcţie”, a mai declarat rectorul Cornel Haranguş, care este şi preşedintele senatului Universităţii Tibiscus.
Puciul împotriv