Consumate crude sau sub formă de suc, citricele hidratează organismul furnizându-i în acelaşi timp minerale, vitamine şi enzime.
Portocalele şi lămâile sunt surse foarte bune de vitamina C, fructul de papaya conţine cantităţi importante de vitamina C şi caroten, iar mandarinele sunt bogate şi în brom, un somnifer natural fără efecte secundare.
Dintre regimurile de acest fel, dieta cu lămâi verzi e foarte eficientă. După cură trebuie evitate excesele şi se consumă, zilnic, timp de o lună, doi litri de citronadă din suc de lămâie îndulcită cu miere de salcâm. În timpul dietei se mănâncă consistent şi singura băutură este citronada de lămâi verzi - doi litri pe zi. Iată etapele acestei diete în care hrana trebuie să totalizeze 1.500 calorii:
Prima zi . La micul dejun: lapte cu cereale, pâine graham cu unt şi gem de fructe (cel mult două felii). La prânz: o porţie de pui la grătar, salată de crudităţi din care să nu lipsească salata verde şi castraveţii. La cină: o porţie de peşte şi două-trei linguri de fructe uscate.
Ziua a doua . La micul dejun: o chiflă de graham cu şuncă de curcan, o roşie şi un castravete. La prânz: supă de pui cu morcovi şi orez brun. La cină: salată de crudităţi şi doi cartofi copţi.
Ziua a treia . La micul dejun: pâine prăjită cu caşcaval şi o cană de lapte.
prânz: carne de vită înăbuşită şi o garnitură de legume fierte. La desert: o porţie de iaurt cu fructe. La cină: tocăniţă de ciuperci sau sote de morcovi. În locul desertului: o citronadă de lămâie cu suc de mere.
Ziua a patra . La micul dejun: cereale cu lapte, brânză dulce sau caşcaval. La prânz: peşte la grătar sau la cuptor cu garnitură de salată verde sau morcovi, asezonate cu multe mirodenii. La cină: o porţie de cartofi natur cu iaurt.
Cura de slăbire cu suc de portocale co