» Veterani precum Mazare sau Udrea, care au invatat sa atace politica si cu mouse-ul, sau novici ai internetului precum Voiculescu au inceput sa vaneze votul in retelele de socializare online Hi5 si Facebook.
» Prieteniile pe internet nu costa nimic si sporesc notorietatea candidatilor printre tineri, dar sociologii au indoieli in ceea ce priveste rezultatul: publicul-tinta fie e prea tanar ca sa voteze, fie nu da doi bani pe politica.
Printre candidatii care au descoperit reteaua Hi5 ii gasesti pe Cezar Preda, Anca Boagiu si Daniel Buda de la PD-L, pe Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei de la PNL sau pe "o doamna a invatamantului romanesc", cum este descrisa Ecaterina Andronescu de la PSD. Comunitatile online permit utilizatorilor sa-si creeze personalitati virtuale prin folosirea fotografiilor, textului, muzicii si imaginilor filmate si sa intre in contact unii cu altii ca sa-si faca prieteni, sa "agate" sau sa iasa din anonimat. Fie ca trimit spre pagini web de campanie electorala, fie ca incearca sa intre pe sub pielea "comunitatii" cu fotografii in care apar mai umani decat in presa, politicienii au reusit sa atraga fiecare sute de prieteni virtuali.
Elena Udrea sau Radu Mazare, primarul Constantei, nu indeamna explicit la vot si fac putine trimiteri la campul de bataie al politicii: pagina Elenei Udrea are drept fundal sigla PD-L, iar Mazare trimite adesea la pagina sa personala de internet sau pomeneste in jurnalul sau virtual de razboiul cu DNA. Intretinute chiar de ei sau de vreun fan inrait, profilele lor sunt, in schimb, intesate cu fotografii care merg la sufletul utilizatorilor de Hi5. Cu un decolteu care numai la vot nu te duce cu gandul, fie privind ganditoare printre niste jaluzele despre care sustine ca sunt chiar la ea acasa, fie alintandu-se intr-un costum de baie roz, Elena Udrea trezeste reactii adverse in c