Citigroup, a doua banca americana in ceea ce priveste valoarea activelor, va primi 306 miliarde de dolari din partea guvernului SUA care incearca sa sustina in acest fel sectorul financiar grav afectat de criza financiara globala. Citigroup va primi de asemenea o infuzie de lichiditati de 20 miliarde de dolari, din partea Departamentului Trezeoreriei. Aceasta suma se alatura celor 25 de de miliarde de dolari primite de Citigroup in luna octombrie, in cadrul planului de salvare a bancilor americ
Citigroup, a doua banca americana in ceea ce priveste valoarea activelor, va primi 306 miliarde de dolari din partea guvernului SUA care incearca sa sustina in acest fel sectorul financiar grav afectat de criza financiara globala.
Citigroup va primi de asemenea o infuzie de lichiditati de 20 miliarde de dolari, din partea Departamentului Trezeoreriei. Aceasta suma se alatura celor 25 de de miliarde de dolari primite de Citigroup in luna octombrie, in cadrul planului de salvare a bancilor americane aflate in dificultate.
Decizia guvernului american a venit la cateva zile dupa ce Citigroup a anuntat o scadere de 26% a actiunilor, pana la minimele ultimilor 15 ani. Citigroup, candva cea mai mare banca din SUA, are cea mai mare extindere la nivel international, avand afaceri in peste 100 de tari.
In schimbul ajutorului financiar, guvernul va primi actiuni preferentiale de 27 miliarde dolari.
Oficialii Citigroup au anuntat in urma cu o spatamana ca vizeaza disponibilizarea a peste 50.000 de angajati. Disponibilizarile urmeaza planul bancii de a ajunge al 300.000 de salariati pe plan global. La finele lunii septembrie Citigroup a ramas doar cu 352.000 de angajati.
Prin disponibilizarile masive, Citigroup este insitutia cu cel mai mare volum de concedieri de la inceputul crizei financiare globale.
Citeste si:
Planul de salvare a Citigrou