Primul tiraj al „Istoriei critice a literaturii române“ a fost epuizat. Sursa: Agerpres
Această ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat ieri, a înregistrat două recorduri: peste 100.000 de vizitatori, care au trecut pe la Romexpo în cele cinci zile de expunere, şi vânzări de 3.000 de exemplare pentru „O istorie critică a literaturii române“, de Nicolae Manolescu. Istoria criticului literar editată de Paralela 45 rămâne cartea Târgului Gaudeamus.
„Tot tirajul de 3.000 de exemplare a fost epuizat până la finalul târgului“, a declarat, pentru EVZ, Călin Vlasie, directorul Editurii Paralela 45. „Cartea a făcut să avem vânzări mai mari cu 20% faţă de ediţia anterioară, adică încasări de peste 600.000 de lei“, a precizat Călin Vlasie. Următorul tiraj al „Istoriei“ va apărea pe 3 decembrie. „Cererea a întrecut toate aşteptările“, a precizat Vlasie. Editura Paralela 45 a mai vândut „Galateea“, din seria Miguel de Cervantes, şi „Filosofia formelor simbolice“, de Ernst Cassirer, în câte peste 200 de exemplare.
Liiceanu a vândut 1.400 de „Scrisori“
Editurile sunt mulţumite de organizarea târgului de către Radio România şi declară vânzări mărite faţă de ediţia trecută a târgului cu 20% până la 50%. La Humanitas, cel mai bine s-au vândut „Scrisorile către fiul meu“ - 1.400 de exemplare, urmate de cartea lui Neagu Djuvara, „Războiul de şaptezeci şi şapte de ani şi începuturile hegemoniei americane“, vândută în 920 de exemplare, şi „Confesiunile unui cafegiu“, de Gheorghe Florescu, în 470 de exemplare.
De la Humanitas Fiction s-a vândut „Poveste despre dragoste şi întuneric“, de Amos Oz, în 300 de exemplare. Grupul Humanitas declara ieri la prânz vânzări de peste 400.000 de lei. La Humanitas Fiction, s-a mai vândut foarte bine ““Dansatoarea de Kabuk” de o mare scritoare niponă, Sawako Ariyoshi ( 260 de