Era o seara rece, iar aerul din sala de sport a districtului financiar Canary Wharf era greu. Mirosurile si vorbele spuse pe infundate de bancherii din sectorul investitional veneau, in acelasi timp, sa incarce atmosfera.
Cu toate acestea, Geraint Anderson, un fost bancher la Dresder Kleinwort, este tot un zambet. Romanul sau "City Boy" ("Baiat de oras"), o poveste sordida despre activitati ilegale si in exces in capitala Marii Britanii, lucru pentru care este cunoscut centrul financiar, este un best-seller. El se pregateste sa isi lanseze o noua carte luna aceasta, iar saptamana trecuta a fost contactat de o echipa de productie interesata sa realizeze un film documentar despre viata sa.
"Lacomie este cuvantul definitor pentru acest oras", a marturisit Anderson. "Ei inseala, mint, fac tot ce pot pentru a castiga mai multi bani." Presupunerile lui Anderson pot fi la fel de fanteziste ca si personalitatea sa creativa, insa in conditiile actualei crize financiare, ce a trimis orasul, candva unul dintre cele mai active centre, intr-o spirala a mortii economice, punerea pe tava pentru ochii curiosilor a "pacatelor" bancherilor londonezi a gasit o audienta flamanda atat in Marea Britanie, cat si in strainatate.
Mai mult, in timp ce pusculita lui Anderson se umple, conturile fostilor sai colegi se golesc. Economistii prevad ca de la numarul record de 353.000 inregistrat in 2007, numarul slujbelor din sectorul serviciilor financiare va scadea in Londra cu aproximativ 62.000 pana la sfarsitul anului 2009, stabilind volumul de angajati al industriei undeva la valoarea inregistrata in 1998. Este insa posibil ca acestea sa fie estimari optimiste totusi.
Problemele ce afecteaza orasul contribuie la o criza economica a intregului stat. In aceste conditii numarul persoanelor ce incaseaza ajutor de somaj in Marea Britanie a crescut in luna octombrie