Mereu Damian, patronul fabricii de biscuiţi Croco, şi-a propus ca în perioada următoare să exporte peste 30% din producţie, contravaloarea a cinci milioane de euro. Construcţia unei fabrici de brezel, sticksuri şi biscuiţi cu cremă s-a dovedit a fi o afacere de milioane de euro pentru Damian Mereu, care se axează din ce în ce mai mult pe export. S-a întâmplat vreodată să mergeţi într-o vizită de duminică după-amiază şi să nu fiţi servit de gazde cu sărăţele? Vorbesc de celebrul bol cu biscuiţi săraţi, alune şi sticksuri, că... merg la un pahar de ceva.
Să mai amintim şi de “împodobitul” meselor pentru evenimente speciale (nunţi botezuri, zile de naştere). Lângă flori, eventual lumânări şi fructiera din care atârnă banane, e musai să fie şi farfuriuţe cu sărăţele. Biscuiţii săraţi au o mare căutare în rândul consumatorilor.
Pe acest fapt a mizat şi Damian Mereu când a construit o fabrică de biscuiţi la Oneşti. În 14 ani, Mereu a reuşit să creeze un brand sută la sută românesc şi să deţină cote importante de piaţă pe acest segment. Astăzi, numai brandul Croco Oneşti a fost evaluat de specialişti la peste 3 milioane de euro.
Un profesor de educaţie fizică. Asta este meseria de bază a lui Mereu Damian, un ardelean care a trebuit să ajungă tocmai în Oneştii Bacăului pentru a face covrigei. A construit în timp, cu răbdare şi tact, exact ca un sportiv educat care se antrenează zilnic, imperiul Croco.
“Mereu mi-au plăcut biscuiţii”
Fabrica de biscuiţi din Oneşti funcţionează din 1994. De atunci, patronul ei se luptă cu pofta de a se înfrupta în fiecare zi din sărăţelele pe care le are la discreţie. “Mereu mi-au plăcut biscuiţii, dar nu mi-am imaginat că pot face din această pasiune o afacere atât de profitabilă”, spune antreprenorul.
Fabrica de la Oneşti are o capacitate de producţie de 93