Fostul strateg al proiectului Baneasa din nordul Capitalei, britanicul Michael Lloyd, care, în prezent pune bazele unui fond de investiţii imobiliare, crede că unul dintre motivele pentru care imobiliarele autohtone au probleme este si usurinta cu care s-au imbogatit unii dintre jucătorii prezenti pe piata. De asemenea, acesta apreciaza ca multi dezvoltatori au probleme majore in aceasta perioada si vor fi nevoiti sa-si vanda proprietatile le preturi extrem de scazute (chiar si cu 80% mai ie
Fostul strateg al proiectului Baneasa din nordul Capitalei, britanicul Michael Lloyd, care, în prezent pune bazele unui fond de investiţii imobiliare, crede că unul dintre motivele pentru care imobiliarele autohtone au probleme este si usurinta cu care s-au imbogatit unii dintre jucătorii prezenti pe piata. De asemenea, acesta apreciaza ca multi dezvoltatori au probleme majore in aceasta perioada si vor fi nevoiti sa-si vanda proprietatile le preturi extrem de scazute (chiar si cu 80% mai ieftine) pentru a evita falimentul.
"Sunt o multime de amatori in real estate, care vor intampina numeroase dificultati si vor fi in postura de a apela la investitori specializati, cu bani si experienta", spune Lloyd.
"Investitorii din Romania nu prea au avut de-a face pana in prezent cu o criza si nu vor sti cum sa reactioneze. Exista in prezent fonduri de miliarde de dolari si in Statele Unite si in Orientul Mijlociu, care asteapta momentul potrivit", continua britanicul.
Lloyd vede fondul sau de investitii ca pe un doctor de proiecte imobiliare si spera ca piata sa isi revina in trei pana la cinci ani. “Avem nume si vom aduna usor banii de care vom avea nevoie, dintre care jumatate ii vom aloca pietei romanesti, dar ne propunem sa acordam atentie regiunii Marii Negre, in tari precum Turcia, Georgia, Ucraina sau Bulgaria.
Investitiile fondului nou creat se vor c