Australia este ţara-continent în care după vară urmează iarna, unde viile se culeg în luna februarie, iar Crăciunul are loc în mijlocul verii. Mulţi sunt tentaţi să creadă că australienii îşi încep ziua cu o ceaşcă de ceai, şuncă şi ouă, precum anglo-saxonii. Însă, australienii îşi încep ziua în stil franco-italian: cu un expresso sau cafea cu lapte, brioşe, croiasante sau fulgi de cereale. În partea de nord a Australiei, în gastronomie predomină influenţele asiatice. În plus, aici aveţi posibilitatea de a comanda friptură de crocodil, de cangur sau de bivol. Nordul este cunoscut şi pentru specialităţile pe bază de crabi sau pentru barramundi, peşte proaspăt sau raci. Trebuie să încercaţi un Darwin stubby, o bere un pic amară, care este ideală dacă aţi comandat curry sau stir fry. Fructele exotice se găsesc la tot pasul, sucurile şi cocteilurile fiind delicioase.
„Mud carbs“ - cei mai buni crabi din Australia Cu cât vă veţi îndrepta către Cairns, spre extremitatea de nord-est a ţării, în faţa Barierei de Corali, veţi avea parte de alte delicii culinare. Aici veţi găsi aşa-numiţii „mud carbs“, o specie de crabi mari care trăiesc în noroi şi care au un gust dulceag. Localnicii vă vor spune că sunt cei mai buni crabi pe care îi puteţi gusta pe teritoriul australian. The Granite Belt este una dintre cele mai fertile regiunii ale statului Queensland. În apropiere de Stanthorpe şi Warwick există vaste culturi de ceea ce localnicii numesc „stone fruits“. Este vorba despre cireşe, piersici, nectarine şi prune. Brânzeturile şi produsele lactate sunt foarte apreciate în această zonă şi sunt folosite pentru prepararea diferitelor dulciuri şi aperitive. Regiunea Toowoomba, situată la 125 de kilometri de Brisbane, este supranumită Vestul de Aur, fiind cunoscută pentru cultivarea cerealelor. Dacă doriţi să vă oferiţi un regal gastronomic, va trebui să vă îndreptaţi către No