Sorin Oprescu a obtinut de la Guvern 18 spitale. Nu 42 cum dorea, ci 18. AdicaPrimaria Bucurestiului, in general, si Oprescu, in special, vor prelua administrarea lor. Reamintesc ce scriam aici:
“Spitalele daca le preluam, le preluam in intregime, pentru ca e nevoie totusi de reformarea lor, le preluam cu fondurile respective si sa ne întelegem, care fonduri? Fondurile pentru aparatura de inalta tehnicitate. “
Nu a primit spitalele de urgenta, insa primit 18 spitale, care mai toate necesita lucrari mari de renovare, iar in cazul spitalului Caritas e nevoie de un sediul nou, deoarece sediul actual e retrocedat. Si in caz ca nu stiti cum “coordoneaza” Sorin Oprescu lucrari de renovare si reabilitare, va aduc aminte de cazul Spitalului Universitar, al carui director era pe vremea cand prin acte aditionale, contractul initial a crescut de o suta de ori. De la o suta de mii de euro, la zece milioane. Detaliile le gasiti in articolul publicat aici, bazat pe un control efectuat de corpul de audit al Ministerului Sanatatii, care a luat facturile si actele adtionale si le-a pus cap la cap.
Voi ce credeti ca se va intampla?
Ce mai tura vura, iata spitalele:
1. Spitalul Clinic “Sf. Maria”
2. Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Filantropia”
3. Spitalul Universitar de Stomatologie “prof. dr. Dan Theodorescu”
4. Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”
5. Spitalul Clinic Colentina
6. Spitalul Clinic “dr. I. Cantacuzino”
7. Spitalul Clinic de Ortopedie “Foişor”
8. Centru de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoia”
9. Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Stefan”
10. Spitalul Clinic “Caritas”
11.Spitalul Clinic “N. Malaxa”
12.Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”
13.Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”
14. Spitalul Clinic “Colţea”
15. Spit