Calendarul oficial al numararii voturilor si impartirii mandatelor in colegiile uninominale este neclar. Hotararea de guvern care se ocupa de acest calendar nu stabileste dupa data de 4 decembrie nici un termen precis, desi operatiunile terminate pana atunci sunt departe de aflarea rezultatelor finale. Autoritatea Electorala Permanenta da si ea ca ultima zi de referinta 4 decembrie, dar preconizeaza ca in acea zi se vor desfasura activitati care potrivit hotararii de guvern au loc "in termen de 24 de ore" sau "in termen de 48 de ore".
In schimb, sefii birourilor electorale de circumscriptie anticipeaza ca rezultatele finale vor pleca spre Monitorul Oficial dupa 10 decembrie, ba chiar dupa 12 decembrie. Unii dintre ei ne-au declarat ca stiu clar ce au de facut, dar ca nu au idee cand se vor termina toate operatiunile de atribuire a mandatelor de parlamentar. Singurele informatii oficiale in prima saptamana dupa alegeri vor fi rezultatele partiale furnizate de Biroul Electoral Central, dar ele pot fi rasturnate de restul voturilor din colegii.
Pe de alta parte, nici un institut de sondare a opiniei publice nu si-a propus sa faca estimari la iesirea de la urne in colegiile uninominale. Costurile unor astfel de sondaje ar fi de 20 de ori mai mari decat in cazul votului pe liste. Un singur asemenea institut va prezenta estimari in trei colegii. Este vorba despre colegiul D4 Ilfov, unde candideaza premierul Calin Popescu Tariceanu, colegiul S5, Bucuresti, unde s-a inscris in cursa secretarul executiv al PD-L, Vasile Blaga, si colegiul S5 Dolj, unde candideaza presedintele PSD, Mircea Geoana. Ca si pana acum, vor exista estimari la iesirea de la urne in privinta rezultatelor partidelor in ansamblul lor.
Potrivit vicepresedintelui Autoritatii Electorale Permanente, Marian Muhulet, primele rezultate partiale vor fi date publicitatii in