Reporterii „Evenimentului zilei“ s-au înscris, pentru trei zile, ca voluntari în campaniile celor două aspirante la un fotoliu de deputat. Bucureşti, Piaţa Drumul Taberei. Sursa: Mediafax FotoSursa: MediafaxSursa: EVZ
1 /.
Adică Piaţa Moghioroş, cum era denumită pe vremea comuniştilor. Pe mijloc, linia tramvaiului 41, de-o parte piaţa din care răsare, în prim-plan, o suită de shaormerii. Câteva magazine, nu prea multe, aglomeraţie ca în orice intersecţie respectabilă din Capitală. Plus parcul.
Transformat, pentru câteva săptămâni, din loc de plimbări cu familionul în bază electorală. Asta este zona pe care opt politicieni, aspiranţi la un loc de deputat în viitorul parlament, însă organizaţi, pentru moment, în Colegiul 25, o văd în termeni de voturi, procente, preferinţe.
Printre aceştia, câteva nume. S-ar putea să le fi auzit, de pe la televizor, fie că sunteţi admiratori ai talk-show-urilor politice, muzicii uşoare româneşti sau luptelor de K1 de la miezul nopţii: Elena Udrea, Luminiţa Anghel sau Cătălin Zmărăndescu.
În planul secund, câteva persoane despre care trecătorii de prin zonă nici nu prea au auzit, deşi alegerile dau cu şpiţul în uşă: inginerul Radu-Horaţiu Munteanu, conferenţiarul universitar Vasile Niţescu sau medicul Sorin-Marian Paveliu.
Ce uneşte toată această ecuaţie forţată? Promisiuni, pixuri, covrigi, afişe, interese de cartier, spionaj electoral amatorist, şi lista poate continua. Pe scurt, campania electorală la români.
Criteriile de selecţie
Reporterii EVZ au încercat să afle secretele desfăşurării de forţe din spatele nevoii de voturi în interiorul a două partide politice: PDL şi PSD. Ar fi trebuit să fie şi PNG-ul, dar candidatul formaţiunii, Cătălin Otto Zmărăndescu, ne-a refuzat constant pe motiv că ar fi ocupat. Apoi, într-o seară, l-am văzut