Nu a vrut să lucreze pentru alţii, aşa că nu i-a rămas decåt o singură variantă: să devină antreprenor. La început a făcut web-design ca freelancer. Apoi a deschis o firmă şi şi-a diversificat oferta de servicii din domeniul internetului. Între timp, ca să facă faţă noilor provocări, a ales să studieze managementul la Facultatea de Studii Europene din Cluj. Anul trecut, a dat lovitura. A lansat site-ul de video-sharing Trilulilu.ro, un fel de Youtube romånesc. C
Nu a vrut să lucreze pentru alţii, aşa că nu i-a rămas decåt o singură variantă: să devină antreprenor. La început a făcut web-design ca freelancer. Apoi a deschis o firmă şi şi-a diversificat oferta de servicii din domeniul internetului.
Între timp, ca să facă faţă noilor provocări, a ales să studieze managementul la Facultatea de Studii Europene din Cluj. Anul trecut, a dat lovitura. A lansat site-ul de video-sharing Trilulilu.ro, un fel de Youtube romånesc. Cu toate că investiţia iniţială nu a fost foarte consistentă, site-ul fondat de Biriş s-a bucurat de un succes imens, în scurt timp ajungånd la un număr impresionant de vizitatori. Astfel, businessul demarat de Biriş a avut, în mai puţin de un an, o creştere formidabilă. La sfårşitul lui 2007, Trilulilu a anuntat vånzarea a 10% din acţiuni către omul de afaceri de origine franceză Alexis Bonte. Suma tranzacţiei a fost de 100.000 de euro. Anul acesta, a mai avut loc o tranzacţie. Tot Alexis Bonte a cumpărat, pentru o sumă despre care se spune că se apropie de un milion de euro, încă 41% din companie.
Trilulilu nu este singurul business demarat de Biriş. Anul trecut, împreună cu Andrei Dunca si Mark Trefgarne a fondat LiveRail, companie cu sediul în Statele Unite, care dezvoltă tehnologie pentru online video advertising.
De ce se autointitulează Sergiu Biriş crocodilul-şef, dar şi cum a ajuns să facă businessuri de milioane de e