Preparatele din „iarba îngerilor“ sunt foarte eficiente în numeroase afecţiuni ale aparatului digestiv. Planta este benefica pentru stimularea secreţiei pancreatice, in cazuri de hepatite, ciroze, colici, enterite, balonări, rectocolită ulcero-hemoragică, constipaţii, bulimie pe fond nervos.
Forme de preparare
- Infuzie din rădăcini, seminţe şi tulpini, decoct din rădăcini uscate, din seminţe se beau câte două căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.
- Maceratul din rădăcini şi seminţe (în părţi egale), are efecte în crampe stomacale, colici intestinale, vome, astenie, ameţeli, vertij, nevralgie şi afecţiuni ale glandei tiroide.
- Tinctură din rădăcini (20 g în 100 ml alcool 700): se lasă la macerat timp de 10 zile şi se iau câte 10-20 picături de 3 ori pe zi, înainte de mese, într-o cură de 30 de zile.
- Cataplasmele din frunze de angelica, frunze de ruta, miere de albine pentru răni provocate prin muşcături de câine sau şarpe.
- Vin din amestec de angelica şi pelin, care se macerează 8-10 zile şi se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, având efecte în parazitoze intestinale şi ca întăritor digestiv;
- Lichior tonic din 25 g de tulpini verzi şi 1 g de nucşoară, care se macerează timp de 15 zile în 1,5 litri alcool, 700 din fructe; după strecurare se adaugă sirop făcut din 1 kg zahăr şi 500 ml apă şi se păstrează la rece.
Preparatele din „iarba îngerilor“ sunt foarte eficiente în numeroase afecţiuni ale aparatului digestiv. Planta este benefica pentru stimularea secreţiei pancreatice, in cazuri de hepatite, ciroze, colici, enterite, balonări, rectocolită ulcero-hemoragică, constipaţii, bulimie pe fond nervos.
Forme de preparare
- Infuzie din rădăcini, seminţe şi tulpini, decoct din rădăcini uscate, din seminţe se beau câte două căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.
- Maceratul din rădăcini şi s