După vånzarea acţiunilor deţinute la producătorul de materiale de construcţii Simcor Oradea, Mihai Voiculescu îşi ţine cele opt milioane de euro, partea lui, la adăpost. Motivul: e prea riscant să investeşti acum într-un nou business în Romånia. A intrat în afaceri pe piaţa romånească în 1992, după şapte ani de şedere în Germania, iar cåţiva ani mai tårziu a preluat Simcor, împreună cu partenerul său Stache Lutz. În urmă cu cåteva
După vånzarea acţiunilor deţinute la producătorul de materiale de construcţii Simcor Oradea, Mihai Voiculescu îşi ţine cele opt milioane de euro, partea lui, la adăpost. Motivul: e prea riscant să investeşti acum într-un nou business în Romånia.
A intrat în afaceri pe piaţa romånească în 1992, după şapte ani de şedere în Germania, iar cåţiva ani mai tårziu a preluat Simcor, împreună cu partenerul său Stache Lutz.
În urmă cu cåteva luni, cei doi şi-au våndut acţiunile deţinute la producătorul orădean fondului polonez de investiţii Enterprise Investors, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 53 de milioane de euro. „Eu am deţinut cam 15% din diferitele divizii ale Simcor. Am våndut, alături de partenerul meu, un pachet de 75% din acţiunile companiei, restul fiind în posesia unor acţionari minoritari. Din cåte ştiu, Enterprise Investors încearcă acum să preia şi deţinerile acestora“, explică Voiculescu. Înainte de tranzacţie, cei doi parteneri deţineau 100% din Simsped (logistică), Simpromat (desfacere, marketing), Simcor Management (management) şi Simcor Var (producător de var).
De asemenea, deţineau diverse pachete importante de acţiuni în alte trei firme din structura grupului, şi anume la Simcor (producător BCA), Simterac (producător teracotă) şi Simbeton (beton). Cifra de afaceri a grupului s-a ridicat, în 2007, la aproximativ 70 de milioane de euro.
Prima afacere a lui Voiculescu a fost lansată imediat du