Procedura de transmitere a tezelor cu subiect unic Aflat in plina desfasurare, procesul de transmitere a tezelor cu subiect unic pentru elevii de clasele VII-VIII este unul extrem de sigur pentru a preveni orice forma de fraudare sau disfunctionalitate in derularea tezelor. Astfel, la fiecare disciplina la care se dau teze cu subiect unic exista cate o singura varianta de subiect si una de rezerva.
Subiectele sunt transmise catre centrele de comunicare din tara de la nivel central, aflat la Bucuresti, in dimineata cand vor avea loc tezele cu subiect unic, iar seful comisiei de evaluare unde sunt centre de sustinere a tezelor impreuna cu un membru din comisie vor multiplica subiectele si le vor sigila in plicuri, urmand sa le prezinte in fata elevilor, unde vor fi desigilate pana la orele 10.00. "Subiectele tezelor cu subiect unic sunt transmise catre centrele de comunicare din teritoriu, electronic, de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, apoi se multiplica, se pun in plicuri si se sigileaza, mai apoi presedintele comisiei, impreuna cu un membru de comisie, ridica plicul cu subiecte si le va duce catre unitasile scolare. Exista cate o singura varianta de subiect si una de rezerva. Tezele vor demara in jurul orelor 10.00", a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean. La nivelul judetului Iasi vor sustine tezele cu subiect unic un numar de 9.100 de elevi de clasa a VII-a la disciplinele limba si literatura romana in data 3 decembrie, iar la matematica pe 11 decembrie, respectiv 8.900 de elevi de clasa a VIII-a care vor sustine, la alegere, teza la istorie sau geografie, pe 16 decembrie.
Procedura de transmitere a tezelor cu subiect unic Aflat in plina desfasurare, procesul de transmitere a tezelor cu subiect unic pentru elevii de clasele VII-VIII este unul extrem de sigur