Naveta intre orase a inceput sa ia tot mai des locul relocarii la nivel de pozitii de management, in conditiile in care specialistii in resurse umane vorbesc de ceva vreme tot mai des despre orientarea angajatului trecut de 28 - 30 de ani catre viata de familie, in detrimentul celei profesionale.
Angajatii care au ajuns la o anumita stabilitate financiara in cariera nu mai sunt la fel dispusi ca in trecut sa se mute dintr-un oras in altul pentru un job mai bine platit, fiind mult mai interesati de viata de familie, scrie suplimentul Profesii in editia de luni. Astfel, tot mai multe companii care doresc sa atraga talentele din piata care sunt localizate la o distanta rezonabila de sediul companiei au inceput sa foloseasca tot mai mult naveta ca alternativa la relocare. Prin intermediul acestei solutii, toate partile au de castigat. Angajatorii, pentru ca pot recruta cei mai buni oameni, dar si angajatii, pentru ca nu trebuie sa se mute intr-un alt oras.
Raluca Avramescu, HR group leader in cadrul Arctic, face zilnic naveta intre Pitesti (judetul Arges) si Gaesti (judetul Dambovita) pentru a ajunge la locul de munca. Petrece in trafic circa doua ore pe zi, dar spune ca acest lucru nu prezinta un disconfort.
"Consider ca timpul pe care il petrec zilnic in trafic pana la Gaesti este similar cu cel pe care il petrece orice bucurestean in traficul din Capitala. Chiar daca la inceput este mai greu, pe masura ce faci acest lucru in fiecare zi, ajungi sa-l percepi ca pe un mod de viata", afirma Avramescu. Ea mentioneaza ca lipsa de productivitate care ar putea fi generata de timpul petrecut in trafic este anulata de confortul si energia pe care le ofera familia si prietenii.
"Naveta este o varianta mult mai eficienta decat relocarea pentru ca ai posibilitatea sa fi aproape de cei dragi", mentioneaza ea. In cazuri exceptionale, insa, relocarea p