Intr-o perioada in care banii sunt din ce in ce mai necesari, iar tari din diverse colturi ale lumii incep sa anunte ca au nevoie de bani, Turcia a reusit sa faca rost de aproape un miliard de euro. Statul turc a vandut trei licente de telecomunicatii 3G, pentru care a incasat de la cei trei operatori din piata un total de 822 milioane de euro. In acest mod, un dezavantaj reprezentat de lipsa avansului tehnologic s-a transformat intr-un avantaj pentru ca licentele au fost vandute in momentul in
Intr-o perioada in care banii sunt din ce in ce mai necesari, iar tari din diverse colturi ale lumii incep sa anunte ca au nevoie de bani, Turcia a reusit sa faca rost de aproape un miliard de euro. Statul turc a vandut trei licente de telecomunicatii 3G, pentru care a incasat de la cei trei operatori din piata un total de 822 milioane de euro. In acest mod, un dezavantaj reprezentat de lipsa avansului tehnologic s-a transformat intr-un avantaj pentru ca licentele au fost vandute in momentul in care era mai mare nevoie de bani. Iar cei trei competitori de pe piata GSM turceasca nu au ezitat sa liciteze.
Astfel, pe primul loc se afla operatorul autohton Turkcell, care a avansat suma de 358 milioane euro, urmat de operatorul Vodafone Turcia care a licitat 250 milioane si in final Avea, ale carui resurse financiare au fost de 214 milioane. Autoritatea de reglementare din Turcia a mai scos la licitatie licentele si anul trecut, dar atunci s-a prezentat doar Turkcell, licitatia fiind anulata. Dupa ce autoritatile vor aviza vanzarea si toata documentatie va fi parafata, cei trei operatori vor putea sa utilizeze spectrul alocat, Turcia urmand abia atunci sa intre in clubul tarilor in care operatorii mobili ofera si servicii 3G.
In Romania, cele patru licente 3G au fost alocate companiilor Orange, Vodafone, RCS&RDS (operatorul mobil se numeste D