Au venit pentru a doua oara la Bucuresti. Si-au dansat unul dintre cele mai frumoase tangouri pe care le-a gazduit Sala Palatului. Queremos Paz a deschis spectacolul multimedia, initiind publicul in tainele dansului sud-american. Au adus Argentina mai aproape de inimile bucurestenilor si i-au indragostit de tango-ul lor neconventional. Au iesit din scena la al doilea bis, dupa ce au rescris povestea tangoului, marca Gotan Project.
Joi seara, trupa alcatuita din Philippe Cohen Solal din Franta, Eduardo Makaroff din Argentina si Christoph H. Müller din Elvetia, a dansat tango cu publicul bucurestean. Traind la maxim actul artistic pana la finalul celor doua ore de concert, formatia din Paris si-a purtat fanii pe strazile Americii Latine, incercand sa descopere impreuna tainele electro-tangoului.
Gotan Project si-a continuat drumul luandu-si revansa tango-ului din barurile, cafenelele, cazinourile si bordelurile lumii, oriunde se aud ritmuri de tango si se traieste pasional. Calitatea actului artistic este usor de cantarit: reactiile publicului sunt cele mai bune barometre. Toata Sala Palatului a fost in picioare si-a dansat Una musica Brutal.
Gotan Project, un grup inovator si elegant
Atmosfera deosebita a concertului a fost data si de proiectiile video - secvente de film sau imagini artistice asezate perfect in puzzle-ul tangoului Diferente. Spre sfarsitul spectacolului, publicul n-a mai avut rabdare si s-a ridicat sa danseze, bucurandu-se asa cum se cuvine de un gen muzical care a facut furori dintotdeauna.
Grupul format in 1999 a promovat la Bucuresti un 7 inch Vinyl EP, rezultatul intoarcerii la radacini. Cele doua mari succese "Gotan Project": Santa María (del Buen Ayre) si "Diferente" alcatuiesc acest EP. Ambele piese au fost complet recreate intr-o varianta acustica si patreaza stilul traditional al tangoul