O investiţie în valoare de 6 milioane de euro, din care jumătate reprezintă fonduri nerambursabile, a fost inaugurată oficial în localitatea Mesentea, unde a fost dat în folosinţă un abator de bovine, porcine şi ovine, cu o secţie de tranşare şi o fabrică de preparate din carne. Cofinanţată cu fonduri SAPARD, investiţia este considerată cea mai mare unitate complexă pe piaţa agroalimentară din Transilvania, anunţă Agerpress. Tehnologia adoptată permite sacrificarea concomitentă pe linii separate a câte 80 de bovine, 200 de porcine şi 1.750 de ovine, precum şi tranşarea a 10 tone de carne şi prepararea a cinci tone produse din carne, într-un singur schimb de producţie.
Suprafaţa incintei abatorului este de 20.000 de metri pătraţi. Abatorul dispune de laborator propriu de analize specifice sectorului alimentar, incinerator pentru deşeuri şi rampă spălare auto, fiind proiectat şi construit pentru a nu produce disconfort mediului ambiant şi locuitorilor zonei.
O investiţie în valoare de 6 milioane de euro, din care jumătate reprezintă fonduri nerambursabile, a fost inaugurată oficial în localitatea Mesentea, unde a fost dat în folosinţă un abator de bovine, porcine şi ovine, cu o secţie de tranşare şi o fabrică de preparate din carne. Cofinanţată cu fonduri SAPARD, investiţia este considerată cea mai mare unitate complexă pe piaţa agroalimentară din Transilvania, anunţă Agerpress. Tehnologia adoptată permite sacrificarea concomitentă pe linii separate a câte 80 de bovine, 200 de porcine şi 1.750 de ovine, precum şi tranşarea a 10 tone de carne şi prepararea a cinci tone produse din carne, într-un singur schimb de producţie.
Suprafaţa incintei abatorului este de 20.000 de metri pătraţi. Abatorul dispune de laborator propriu de analize specifice sectorului alimentar, incinerator pentru deşeuri şi rampă spălare auto, fiind proiectat şi construit pent