Pierderea unora, câştigul altora. În acest fel poate fi explicat „apetitul” autorităţilor de la Beijing, în plină criză economică mondială, de a angaja occidentali. Şi nu oricare. Urmărind „cântecul de lebădă” al unora dintre băncile şi instituţiile financiare europene şi americane care au lăsat şomeri oameni foarte bine calificaţi, China este interesată să-i importe, relatează „Financial Times”.
Spre exemplu, Biroul pentru Servicii Financiare din Shanghai urmează să trimită o delegaţie de specialişti în recrutări în New York, Chicago şi Londra pentru a angaja profesionişti în managementul crizelor, managementul bunurilor, analişti în dezvoltare şi cercetare de produse, dar şi în macroeconomie. Directorul departamentului de resurse umane al Biroului a explicat că cel puţin 27 de instituţii financiare din Shanghai (centrul financiar al Chinei) sunt „la vânătoare” de specialişti străini, având aproximativ 170 de posturi disponibile pentru occidentali interesaţi, mai notează FT.
Oferta de muncă „made in China” ar putea reprezenta o şansă destul de bună pentru cei care au rămas fără un loc de muncă, în ciuda specializărilor. Zeci de mii de posturi au fost desfiinţate, Londra şi New Yorkul (centre financiare extrem de importante) numârându-se printre oraşele cu cel mai mare număr de şomeri din rândul instituţiilor financiare. Totuşi, în ciuda oportunităţii, demnă de luat în calcul, este de aşteptat ca remuneraţiile oferite de chinezi să nu fie pe măsura standardelor internaţionale, comentează cotidianul economic mai sus citat. (M.T.)
Pierderea unora, câştigul altora. În acest fel poate fi explicat „apetitul” autorităţilor de la Beijing, în plină criză economică mondială, de a angaja occidentali. Şi nu oricare. Urmărind „cântecul de lebădă” al unora dintre băncile şi instituţiile financiare europene şi americane care au lăsat şomeri oameni foarte