Cu toate că de profesie este procuror, Ioan Pop Blaga a scris patru cărţi despre alimentaţia sănătoasă. Un magistrat din Oradea este pasionat de nutriţie. După ani de studiu al domeniului, acesta a dezvoltat diete proprii bazate pe regimul disociat. Unii medici se luptă să le scadă glicemia pacienţilor bolnavi de diabet, tratându-i ani de zile cu insulină. Ioan Pop Blaga, procuror de profesie, fără nicio diplomă în domeniul medical, reuşeşte să însănătoşească oamenii printr-o metodă mult mai puţin complicată.
Este vorba despre alimentaţia bio-chimică medicală sau, regimul alimentar disociat. „Am aranjat toate alimentele în grupe esenţiale - carne, grăsimi, brânzeturi, cereale, legume şi fructe. Carnea nu se consumă împreună cu grăsimile, pâinea, orezul ori cartofii, pentru că aceste combinaţii duc, în cele din urmă, la diabet“, spune Ioan Pop Blaga.
Vrea să combată cancerul
Deşi s-a născut şi a făcut facultatea de drept la Cluj, Ioan Pop Blaga profesează la Oradea. Până acum, magistratul a publicat patru cărţi pe probleme de alimentaţie, lucrând în prezent la un studiu cu privire la prevenirea şi combaterea cancerului, prin respectarea unor reguli simple de alimentaţie.
„Nu am pretenţia că lucrările mele sunt tratate de medicină. Sunt culegeri de date de alimentaţie bio-chimică menite a-i ajuta pe cei care vor să trăiască sănătos”, spune procurorul.
Mâncarea, motiv de divorţ
În urma studiilor şi a experienţei acumulate în domeniul legii, acesta a ajuns la concluzia că există o legătură strânsă între ceea ce mâncăm şi felul în care ne comportăm. „O alimentaţie extrem de acidă stă la baza comportamentului violent. Dacă suntem atenţi observăm că zahărul, carnea, grăsimile şi pâinea, toate sunt de fapt acizi. Excesul de carne poate duce la violenţă, la ucideri, tâlhării, violuri sau