Maestrul Marin Constantin este o "marcă pentru România. Sunt mândră de prietenia sa", spune Angela Gheorghiu.
În anii studenţiei, rectorul Conservatorului Nicolae Călinoiu împreună cu maestrul Marin Constantin i-au oferit apreciatei soprane Angela Gheorghiu un "post" în Corul Madrigal: "Am primit salariu timp de doi ani, socotit ca o bursă din partea Conservatorului pentru extrem de multe concerte pe care le ofeream în mod gratuit. Îmi amintesc că nu existau evenimente artistice în România fără Madrigal, Angela Burlacu – numele meu anterior – şi Gabriel Croitoru. Am avut un fel de îngeri păzitori. După aceea, invitându-i la Londra pentru înregistrări importante, le-am dăruit, în felul meu, un semn de recunoştinţă."
Angela Gheorghiu a avut şansa să cunoască un artist hărăzit de Dumnezeu cu "focul sacru". Cu o carismă şi un talent de a convinge, rar întâlnite de renumita soprană în lumea muzicală românească. Acesta este maestrul Marin Constantin.
O ALTĂ ZI ISTORICĂ. Angela Gheorghiu îşi aminteşte cu bucurie de ziua în care Casa de Discuri "Decca" a acceptat să înregistreze cu London Philarmonic, dirijat de Ion Marin, fiul mestrului Marin Constantin, foarte important artist în lumea întreagă, şi Corul Madrigal de la Bucureşti, în studiourile de la Londra: "Era un repertoriu cu muzică sacră internaţională. Atunci mi-a venit ideea curajoasă şi istorică în acelaşi timp de a introduce în repertoriu şi o astfel de muzică. «Tatăl Nostru» de Anton Pann cu orchestră şi cor. Acum visez la o altă zi istorică, atunci când Patriarhul Daniel îmi va permite să cânt cu orchestra în cadrul unei slujbe la Mitropolia Română din Bucureşti. Madrigalul atunci a venit într-un număr considerabil la înregistrări, datorită eclectismului din program. Prinţul Charles, patronul acestei orchestre, s-a îndrăgostit de Madrigal şi a vrut să aibă primul acest disc