La Dăbuleni, Dolj, colegiul lui Mircea Geoană, „fuse lume multă“ şi s-au înregistrat câteva nereguli democratice.
O poză enormă cu Mircea Geoană a stat toată ziua în faţa secţiei de votare în care preşedintele PSD îşi exprimase opţiunile politice. Poza lui Geoană era comparabilă doar cu cea a lui Stolojan, care zâmbea şi el dintr-un afiş alăturat.
Primarul Nicolae Drăgoi, PSD-ist la al treilea mandat, explica peisajul, dezvelindu-şi gingiile: „Asta e democraţia! Avem şi noi panouri, au şi ei. Nu e chiar cum zice legea, dar ne-am înţeles. Să fie unii lângă alţii, că tot noi câştigăm“. Drăgoi era convins că măcar 75% dintre locuitorii Dăbuleniului vor vota cu PSD: „Îi batem la popoul gol“, se încuraja el, spre deliciul Lelioarei Nicola, şefa de campanie a PSD din oraşul pepenilor.
Angajamentul primarului avea acoperire. Edilul începuse chiar cu o seară în urmă să sape la temeliile opoziţiei. Într-un ziar apărut doar pentru localnici, tipărit din banii consiliului local, dăduseră interviuri şi Geoană, şi Ion Călin, candidatul PSD la Camera Deputaţilor. Fiţuica în care Geoană promitea că o să înceapă o luptă straşnică împotriva de- şertificării zonei a fost aruncată în curţile localnicilor sâmbătă.
Drăgoi şi-a văzut realizate şi idealurile pacifiste: „PNL e cu noi, a fost dintotdeauna“. „E partidul cu care ne înţelegem“, recunoştea şi Lelioara Nicola, conectată prin telefoane la mersul lucrurilor de la toate secţiile de votare.
Cât timp Drăgoi jongla cu procentele, la Secţia 201, gard în gard cu Casa de Cultură unde Mircea Geoană s-a votat pe el însuşi, a fost furată o ştampilă. Incident minor, în opinia preşedintelui secţiei, Voicu Dragomir: „Vorbii la Craiova (n.r. - la Biroul Electoral Judeţean - BEJ) şi mi se spuse să facem un proces-verbal. Să semneze toţi membrii comisiei de dispariţie. Se continuă v