Marii perdanti de la uninominale Procedura de desemnare a mandatelor de deputat sau de senator este atat de alambicata incat exista situatii in care un candidat aflat pe primul loc al numarului de voturi obtinute in colegiu sa nu fie declarat castigator. Exista, pe de alta parte, candidati care vor fi declarati castigatori dupa ce au obtinut locul doi sau chiar locul trei in alegeri. Este, spre exemplu, situatia candidatilor Bogdan Olteanu si Alina Gorghiu, ambii de la PNL, care au foarte mari sanse sa devina parlamentari dupa ce s-au clasat fiecare pe locul trei, scrie Cotidianul.
Alegerile, la concurenta cu “O floare si doi gradinari” Principalele televiziuni de stiri au abordat ziua alegerilor in mod diferit, pozitionandu-se in functie de interesele politice ale trusturilor de care apartin. Marele castigator al serii este, fara indoiala, Realitatea TV. Pe parcursul intregii zile, postul de stiri s-a situat pe locul trei la nivel urban, dupa Pro TV si Antena 1, canale care au avut exclusiv programe de divertisment, iar Antena 3 de-abia pe locul sase. In minutul de aur – ora 21.22 – aproape un milion de telespectatori din zona urbana au vizionat programul moderat de Razvan Dumitrescu, care ii avea invitati pe Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu, afirma EvZ.
Vedetele nu au confirmat la vot Vedetele si oamenii politici care au tinut prima pagina a ziarelor sau au crescut ratingurile televiziunilor nu au avut acelasi succes in alegeri. Luminita Anghel n-a mai repetat performanta Eurovisionului in fata Elenei Udrea, cantareata pierzand la scor duminica primul test politic. Cu state vechi alaturi de PNL, o alta cantareata de renume, Dida Dragan, nu a reusit decat un 11% in fata PSD-istului Cristian Diaconescu, fost ministru al justitiei in guvernul Nastase. Nici Florin Calinescu nu a putut sa faca o figura buna in politica, ratand intrarea in