Numarul persoanelor care au restante la banci creste de la o zi la alta ajungandu-se la un nivel care incepe sa fie ingrijorator.Deocamdata nu exista date definitive privind ecolutia restantelor in octombrie si noiembrie dar tendinta este de crestere.Oricum, ultimele date oficiale, respectiv cele care refleta evolutia pe primele noua luni arata ca ponderea restantelor in totalul soldului creditelor acordate a ajuns deja la 8,28%. "Exista banci unde indicatorul este de doua ori mai mare decat med
Numarul persoanelor care au restante la banci creste de la o zi la alta ajungandu-se la un nivel care incepe sa fie ingrijorator.
Deocamdata nu exista date definitive privind ecolutia restantelor in octombrie si noiembrie dar tendinta este de crestere.
Oricum, ultimele date oficiale, respectiv cele care refleta evolutia pe primele noua luni arata ca ponderea restantelor in totalul soldului creditelor acordate a ajuns deja la 8,28%.
"Exista banci unde indicatorul este de doua ori mai mare decat media pe sistem, dar sunt institutii cu pondere mica. Au fost cazuri cand restantele veneau dintr-un singur produs, ceea ce arata un management al riscului extrem de defectuos", afirma directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.
Potrivit acestuia, restantele mai mari de 90 de zile sunt de aproximativ 181 de milioane lei, "nivel care incepe sa fie ingrijorator".