Primăria a pus impozit pentru maşini pe bărcile canotorilor de la CS „Voinţa”. Direcţia Fiscală a cerut clubului taxă pentru maşini, motociclete şi ciclomotoare pe cele aproximativ 40 de bărci cu vâsle. Bărcile sunt folosite de sportivi pentru a face canotaj pe canalul Bega. „Sunt bărci cu vâsle, cum să pui impozit auto pe ele? E ca şi cum ai pune impozit pe mingea fotbaliştilor sau pe schiurile celor care se dau pe pârtie”, a declarat Cosmin Ciurşas, canotor la Clubul Sportiv „Voinţa”.
Primăria a solicitat impozitul auto, retroactiv pe bărci, pentru perioada 2002 – 2006. În documentele trimise clubului, Direcţia Fiscală nu precizează formula de calcul a impozitului, însă, reiese că trebuie achitaţi 4.500 de lei, plus majorări de 4.000 de lei, deoarece nu a fost achitat impozitul auto la timp.
Nu au găsit înţelegere la Primărie
Reprezentanţii clubului au reuşit să obţină cu greu o întrevedere cu Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, pentru a lămuri situaţia, fiind convinşi că este vorba de o neînţelegere.
„I-am explicat primarului şi domnului Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale, că bărcile sunt cu vâsle şi că este absurd să plătim taxă auto pentru ele. Ni s-a spus că «taxele sunt taxe şi trebuie plătite»”, a mai precizat reprezentantul Clubului Sportiv „Voinţa
Şeful Federaţiei Române de Canotaj, Ioan Dospinescu, le-a explicat celor de la Direcţia Fiscală, fără succes, într-o adresă, că încalcă legea. Deoarece conform Legii Educaţiei Fizice şi Sportului 69/2000 „cluburile sportive nu trebuie să plătească taxe şi impozite pentru ambarcaţiunile manevrate de sportivii juniori şi seniori”.
Directorul Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo, susţine că nu este vorba despre taxă. „În Codul Fiscal se precizează mijloacele de transport, care pot fi şi pe apă. Şi aces