Biroul Electoral Central a dat publicitatii, marti dimineata, rezultatele partiale, ale alegerilor dupa numararea a 100% din voturi: la Camera Deputatilor, Alianta PSD - PC a obtinut 33,09%, PD-L 32,36% , PNL 18,57, UDMR 6,17. La Senat, PSD - PC are 34,16% din numarul total de voturi, PDL 33,57%, PNL 18,74%, UDMR 6,39%,.
Diferenta dintre PSD si PD-L este sub un procent, astfel incat "nu conteaza cine este pe locul intai", dupa cum a explicat Ion Iliescu, unul dintre putinii social-democrati care nu revendica pentru partidul sau fotoliul de premier. Mult mai pragmatic decat liderii mai tineri ai PSD, Iliescu stie ca "Basescu nu va numi niciodata un prim-ministru PSD". Miron Mitrea, care si-a adjudecat victoria in Vrancea, crede insa ca PSD i-ar putea propune presedintelui "cativa profesionisti", fiindca in plina criza "Romania are nevoie de un guvern sanatos", care sa se bazeze nu doar pe o majoritate de 50 la suta, ci pe o sustinere mult mai consolidata.
La randul sau, Traian Basescu nu pare insa dispus sa accepte pe oricine si se mira public ca romanii au dat voturi "unor oameni despre care stim lucruri rele". Altfel spus, dosarele penale intocmite de procurorii anticoruptie nu au contat prea mult in ochii alegatorilor, iar Adrian Nastase, serban Mihailescu, Miron Mitrea au ajuns din nou in Parlament, cei mai multi dintre ei fiind alesi in mod direct prin vot uninominal. Ziaristii straini au remarcat, de altfel, zilele acestea ca in aceasta campanie electorala subiectele legate de coruptie au lipsit cu desavarsire. Cotidienele franceze "Liberation" si "Le Figaro" ajung astfel la concluzia ca operatiunea "Cu mainile curate" lansata de Traian Basescu nu doar ca s-a blocat, dar pare sa nu mai intereseze pe nimeni.
Presedintele Basescu a declarat inainte de alegeri ca in vreme de criza Romania are nevoie de un guvern cu sustinere