Prima bere spatiala, lansata in Japonia, este rezultatul programului de cultivare a orzului pe Statia Spatiala Internationala. Alaturi de orz, astronautii au mai plantat grau, laptuci si mazare.
Berea spatiala obtinuta are o concentratie de alcool de 5,5%, iar din aceasta recolta s-au obtinut 100 de litri de bere, informeaza Reuters.
Chiar daca are deja multi doritori, inovatorul sortiment de bere nu este de vanzare.
Cercetatorii isi propun ca pe viitor sa continue programul de cultivare al legumelor, care s-a dovedit a fi de succes, cu plantarea cartofului.
Astronautul care a implementat acest proiect este rusul Boris Morukov, care a petrecut 11 zile in spatiu, la bordul Statiei Spatiale Internationale.
Prima bere spatiala, lansata in Japonia, este rezultatul programului de cultivare a orzului pe Statia Spatiala Internationala. Alaturi de orz, astronautii au mai plantat grau, laptuci si mazare.
Berea spatiala obtinuta are o concentratie de alcool de 5,5%, iar din aceasta recolta s-au obtinut 100 de litri de bere, informeaza Reuters.
Chiar daca are deja multi doritori, inovatorul sortiment de bere nu este de vanzare.
Cercetatorii isi propun ca pe viitor sa continue programul de cultivare al legumelor, care s-a dovedit a fi de succes, cu plantarea cartofului.
Astronautul care a implementat acest proiect este rusul Boris Morukov, care a petrecut 11 zile in spatiu, la bordul Statiei Spatiale Internationale.