ONG-urile romanesti care doresc sa se implice in asistenta pentru dezvoltarea altor state aflate in tranzitie cer infiintarea unei agentii specializate in gestionarea fondurilor pentru asistenta. Opiniile reprezentantilor ONU si MAE (coordonatorul politicii de cooperare internationala pentru dezvoltare) par sa fie de acord cu infiintarea unui astfel de organism, dar nimic nu se intampla, la doi ani de cand Romania a devenit, oficial, stat donator.
ONG-urile din Romania care detin expertiza pentru dezvoltare sunt nemultumite ca, la doi ani de cand tara noastra are obligatia sa asiste tarile aflate in curs de dezvoltare, nu pot contracta proiecte de asistenta, a declarat pentru EurActiv.ro Ionut Sibian, presedintele Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND).
Motivul: lipsa unei initiative politice la nivelul MAE pentru infiintarea unei agentii nationale care sa gestioneze fondurile pentru Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (ODA).
In plus, a spus Sibian, folosirea PNUD (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare) ca intermediar pentru cheltuirea acestor fonduri, nemultumeste Comisia Europeana, care incurajeaza noile membre UE sa-si dezvolte propriile structuri nationale pentru gestionarea si directionarea acestor bani.
Textul integral pe Euractiv.ro ONG-urile romanesti care doresc sa se implice in asistenta pentru dezvoltarea altor state aflate in tranzitie cer infiintarea unei agentii specializate in gestionarea fondurilor pentru asistenta. Opiniile reprezentantilor ONU si MAE (coordonatorul politicii de cooperare internationala pentru dezvoltare) par sa fie de acord cu infiintarea unui astfel de organism, dar nimic nu se intampla, la doi ani de cand Romania a devenit, oficial, stat donator.
ONG-urile din Romania care detin expertiza pentru dezvoltare sunt nemultumite ca, la doi ani de