Desi Statele Unite se afla in recesiune economica si se confrunta cu cea mai puternica criza financiara din ultimii ani, Pentagonul aloca fonduri pentru "sisteme autonome" de lupta.Armata si marina americana vor investi patru miliarde de dolari pentru a crea roboti militari care sa nu comita crime de razboi.Pentagonul va angaja oameni de stiinta care sa lucreze la un program de cercetare a "sistemelor autonome", jargonul folosit de fortele militare pentru roboti.In acest sens, au fost contactati
Desi Statele Unite se afla in recesiune economica si se confrunta cu cea mai puternica criza financiara din ultimii ani, Pentagonul aloca fonduri pentru "sisteme autonome" de lupta.
Armata si marina americana vor investi patru miliarde de dolari pentru a crea roboti militari care sa nu comita crime de razboi.
Pentagonul va angaja oameni de stiinta care sa lucreze la un program de cercetare a "sistemelor autonome", jargonul folosit de fortele militare pentru roboti.
In acest sens, au fost contactati si expertii britanici in etica productiei de roboti, cu scopul de a preveni crearea unor masini imorale precum cele din "Terminator".
Principiul care sta la baza deciziei Pentagonului este acela ca spre deosebire de oameni, robotii nu vor fi afectati de frica sau dorinta de razbunare.
Potrivit lui Ronald Arkin, expert in cadrul universitatii Georgia Tech, desi robotii nu vor fi perfect etici pe front, dar vor fi capabili sa actioneze mult mai etic in comparatie cu oamenii.
Aparatele de zbor fara echipaj sunt deja folosite in Irak si Afganistan pentru a lansa atacuri impotriva tintelor militare. De asemenea, vehiculele robotizate sunt folosite pentru dezamorsarea bombelor sau a altor dispozitive explozive improvizate.
Totusi aceste masinarii sunt toate operate de la distanta de catre oamen