Cartofii fierţi, înăbuşiţi sau copţi sunt o sursă bogată de energie, datorită faptului că aceste alimente conţin glucide complexe de tip amidon, menţionează nutriţioniştii. „Cartoful scade şi aciditatea gastrică, pentru că are în compoziţia lui anumite substanţe alcalinizante. Această legumă este benefică pentru persoanele bolnave de ulcer”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Specialistul subliniază că este recomandat ca acest produs să fie consumat zilnic într-o cantitate care să nu depăşească maximum 200 de grame. Totodată, cartoful este bun şi pentru bolnavii de diabet, atât de tip I cât şi II, numai la indicaţia medicului specialist, spun prof.dr.Mencinicopschi. Cartoful este bogat în vitamine precum C, K şi B, dar conţine şi numerose minerale precum calciu, magneziu şi zinc, susţin nutriţioniştii.
Cartofii fierţi, înăbuşiţi sau copţi sunt o sursă bogată de energie, datorită faptului că aceste alimente conţin glucide complexe de tip amidon, menţionează nutriţioniştii. „Cartoful scade şi aciditatea gastrică, pentru că are în compoziţia lui anumite substanţe alcalinizante. Această legumă este benefică pentru persoanele bolnave de ulcer”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Specialistul subliniază că este recomandat ca acest produs să fie consumat zilnic într-o cantitate care să nu depăşească maximum 200 de grame. Totodată, cartoful este bun şi pentru bolnavii de diabet, atât de tip I cât şi II, numai la indicaţia medicului specialist, spun prof.dr.Mencinicopschi. Cartoful este bogat în vitamine precum C, K şi B, dar conţine şi numerose minerale precum calciu, magneziu şi zinc, susţin nutriţioniştii.