Reprezentantii Federatiei Asociatiilor Parintilor au reprosat Ministerului Sanatatii modul in care s-a facut campania de informare si au cerut autoritatilor sa raspunda public pentru vaccinarea elevelor de clasa a patra impotriva cancerului de col uterin. Altfel spus, parintii vor ca Ministerul Sanatatii sa isi asume oficial raspunderea pentru vaccinare si, implicit, pentru efectele secundare ce ar putea aparea.
Pe de alta parte, medicii sustin aceasta campanie de vaccinare impotriva cancerului de col uterin si considera ca majoritatea parintilor care au semnat pentru ca fiicele lor sa nu fie vaccinate nu au fost corect informati si ca nu s-au tinut sedintele cu parintii in care sa se explice foarte clar importanta vaccinarii. Mai mult decit atit, exista propuneri ca fetele de clasa a patra care nu vor fi vaccinate in cadrul acestei campanii sa fie tinute in evidenta si, la virsta de 14 sau 16 ani, sa fie rechemate la medic si sa se incerce inca o data vaccinarea lor.
De precizat este faptul ca Raed Arafat, subsecretar de stat, a anuntat ca ii intelege pe parintii care au reprosat lipsa de informare de pina acum si ca refuzul de a-si vaccina fiicele este justificat. In acest sens, in urmatoarea perioada, in scoli vor fi impartite materiale care sa contina informatii complete, a declarat Raed Arafat.
Dupa cum v-am mai informat, peste 110.000 de eleve de clasa a patra vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin, in cadrul acestei campanii initiate de Ministerul Sanatatii.
Vaccinarea se face in trei doze, prima la inceputul lunii decembrie, a doua doza in luna ianuarie, iar ultima in luna mai.
Vaccinarea va fi efectuata de asistenti medicali sau medici de familie, dupa un tabel realizat de fiecare scoala in parte. Elevele care au acordul parintilor pentru vaccinare, dar nu se pot prezenta la data la care sin