Oamenii de creaţie au adus critici dure la adresa campaniilor electorale ale candidaţilor pentru Parlament. Lipsa de informare a electoratului cu privire la sistemul de vot, loviturile sub centură şi făţărnicia oamenilor politici au fost criticate de experţii în comunicare. Campania pentru alegerile uninominale pentru Parlament din acest an s-a dus pe toate fronturile: tv, presa scrisă, panotaj şi internet. Experţii în comunicare nu s-au arătat prea încântaţi de prestaţia partidelor din acest an.
Specialiştii susţin că cel mai mult s-a resimţit nevoia unei informări a populaţiei cu privire la modificarea sistemului de vot.
Ştefan Voloacă, director de creaţie la agenţia Bigger, a remarcat că partidele politice au asociat imaginea „vedetelor” partidelor cu candidaţii mai puţin cunoscuţi din ţară.
„Am văzut multe feţe pe afişe şi panouri, dar care erau de cele mai multe ori însoţite de figurile mult mai cunoscute ale «ayatollahilor» de partid, ca locomotive de imagine”, explică Voloacă.
De asemenea, el a observat „calmul şi pacea” din această campanie electorală: „Nu tu un ardei, nu tu articole despre autobuze, nu ad-uri inchizitoriale despre corupţie. Partea virală, spotuleţele şi site-urile acide au început să se mişte mai spre final, dar nu cred că au fost atât de vizibile ca altădată”.
De cealaltă parte, Bogdan Naumovici, Creative Director 23 Communication Ideas, crede că şi în această campanie partidele s-au călcat pe bătături. „Acţiunile centrale ale partidelor mi s-au părut puerile şi nu au trecut dincolo de expresia ”a da la gioale”, a spus Naumovici.
În ultima lună s-a dat o luptă acerbă între alianţa PSD-PC şi PD-L în câmpul mediatic.
Candidaţii au coborât la metrou
Cel mai cunoscut a fost scandalul legat de folosirea de către PSD+PC a sloganului