Dupa calcule interminabile, emotii si spectaculoase redistribuiri de voturi, se cunoaste duzina de senatori si parlamentari care vor reprezenta judetul Mures în Parlamentul României, alcatuita din trei avocati, câte doi economisti, ingineri si oameni de afaceri si câte un scriitor, medic veterinar si un… cantautor. Cel mai bine la bilantul final se situeaza, din nou, UDMR, care a obtinut cinci mandate, la fel ca în alegerile din 2004, urmata de PD-L si PSD+PC cu câte trei mandate si PNL cu unul.
Învins la alegerile locale, Borbely Laszlo si-a luat mult asteptata revansa câstigând fara emotii în Colegiul nr. 1 pentru Camera Deputatilor în care, teoretic, contracandidatii aveau sanse sa-i dea socotelile peste cap. Urmeaza sa vedem daca sloganul „inimile noastre bat pentru Târgu-Mures” va mai fi actual peste patru ani…
Un învingator oarecum surprinzator în Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputatilor este Doru Opriscan, consilierul local care desi avea doua pietre de moara la gât, a se citi pretul urias al gigacaloriei si recentele disponibilizari de la combinatul Azomures, a reusit sa câstige la redistribuire, în fata doctorului Benedek Imre, unul dintre marii perdanti ai alegerilor, ramas pe dinafara, cu toate ca a obtinut un scor impresionant de 42,6%.
Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor a adus un câstigator scontat, Kelemen Attila, care revine astfel în Parlament pentru al patrulea mandat consecutiv.
Unul dintre cele mai bizare colegii ale judetului a fost, fara îndoiala, Colegiul nr. 4 pentru Camera Deputatilor, principalii candidati fiind departajati la numaratoarea finala „la fotografie”. Cu toate ca s-a clasat al treilea, cu doar 20% din sufragiile alegatorilor, Victor Socaciu a obtinut mult râvnitul fotoliu de parlamentar demonstrând cât de paradoxal este votul uninominal, care te poate trimite în Parlament desi n-ai obtinut nici macar