În timp ce liberalii pretindeau pe unde puteau postul de prim-ministru pentru Călin Popescu Tăriceanu, din mediile PD-L se răspândea zvonul că Tăriceanu ar putea să nu intre în Parlament, ratând şi redistribuirea voturilor. Situaţia nu era departe de adevăr, premierul reuşind să obţină mandatul de deputat la limita legii, după o procedură contestată.
Pe numărătoarea paralelă a PD-L, Tăriceanu ieşea al doilea în ierarhia candidaţilor PNL la Camera Deputaţilor în judeţul Ilfov. Tăriceanu a obţinut doar 10.121 de voturi în colegiul 4 în care a candidat, în timp ce anonimul Ştefan Thuma, candidat tot la Camera Deputaţilor din partea PNL, dar în colegiul 3, a obţinut 10.139 de voturi, cu 18 voturi mai mult. Cum premierul n-a reuşit să ia mandatul cu 50% plus 1 din voturile colegiului său, a stat la coadă pentru redistribuire.
Conform sistemului prevăzut de lege, mandatele unui partid se acordă candidaţilor în funcţie de numărul de voturi pe care l-a obţinut fiecare. Avantajul lui Thuma de 18 voturi i-ar fi asigurat acestuia acordarea unicului mandat de deputat la care are dreptul PNL în circumscripţia Ilfov. Astfel, Tăriceanu a cam tremurat de teamă că ar putea rata Parlamentul. Thuma a avut însă ghinion, pentru că, din cele patru mandate de deputat în Ilfov, două au fost acordate de Biroul Judeţean PD-L-ului. Unul dintre aceste două mandate l-a luat însă candidatul PD-L din colegiul 3, în care a candidat Thuma, aşa că nu i s-a mai putut acorda lui. În această situaţie, PNL-ului i-a revenit mandatul din colegiul 4, unde a candidat Tăriceanu, chiar dacă premierul era al doilea în ierarhia partidului.
Zvonul că Tăriceanu ar putea să nu prindă Parlamentul l-ar fi pus pe acesta într-o postură ridicolă, de a nu mai putea pretinde postul de prim-ministru. Chiar preşedintele PD-L, Emil Boc, declara în contextul unei discuţii despre n