- "Tutankhamon" nu a reusit sa isi conduca partidul la victorie
Considerata pana acum una dintre cele mai solide filialele liberale, care s-a impus cu autoritate in fiecare batalie electorala, PNL Maramures are de gestionat acum cu cel mai drastic esec de dupa 1989. Primul semnal al regresului a aparut la anuntarea rezultatelor campaniei electorale locale. Desi au pierdut functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) in dauna democrat-liberalilor, liberalii maramureseni au bagatelizat infrangerea si au spus ca, de fapt, au castigat alegerile. Argumentele lor: raman decidentii forului pentru ca au cel mai numeros grup de consilieri judeteni (12), la care s-a adaugat si afilierea celor doi consilieri ai UDMR, precum si alianta cu grupul celor 10 consilieri ai PSD (troc politic posibil prin acordarea unui post de viceprimar municipal social-democratilor).
Cu majoritate in CJ si in forul administrativ al municipiului de resedinta al Maramuresului, liberalii erau convinsi ca isi vor mentine suprematia si dupa alegerile parlamentare. Realitatea i-a adus cu picioarele pe pamant: locul trei, cu 19,30% din sufragii, la mare distanta de PD-L (32,98%) si PSD (30,17%), si, deocamdata, un singur post sigur de deputat, prin fostul prefect Vasile Berci, insa si acela in zona Codru-Chioar, nu in Baia Mare, "capitala" a judetului aflata de peste 20 de ani sub dominatia "galbenilor", condusi de primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, supranumit Tutankhamon, datorita longevitatii sale politice.
Potrivit calculelor preliminare, nici unul dintre cei 69 de candidati maramureseni nu au obtinut un mandat direct, la Camera Deputatilor PD-L si PSD au obtinut cate doua mandate, iar PNL unul, iar celelalte doua mandate de deputati urmeaza sa fie castigate de UDMR si de unul dintre celelalte trei partide care au indeplinit pragul electoral (PD-L, PSD sau