Şantierul de la Pasajul Universităţii a ajuns la suprafaţă. Constructorul dă bice ca să justifice milionul de euro primit în plus din ordinul primarului Sorin Oprescu. Mai sunt aproape două săptămâni până la termenul-limită promis de edilul-şef Sorin Oprescu pentru lucrările de la Pasajul Universităţii.
În august, anul acesta, primarul a avut şi două pretenţii: scări rulante încălzite şi sisteme speciale pentru persoane cu dizabilităţi.
“Bă, da’ lasă-mă cu planul aprobat! Dacă e prost?!”, şi-a început Oprescu în august discuţiile cu reprezentanţii constructorilor. Replica acestora: „O să coste, dar nu discutăm asta acum!”.
Costurile au crescut cu 30%
Mai târziu, la patru luni de la vizita de pe şantier, societatea Delta ACM, cea care se ocupă de refacerea pasajului, a primit bani suplimentări de la Primăria Capitalei. Este vorba despre 1,3 milioane de euro, suma totală alocată acestei lucrări crescând cu 30% faţă de suma iniţială.
Suplimentarea va acoperi astfel investiţiile în instalaţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, ca cele de la staţia de metrou Unirii, în scări încălzite şi luminate lateral.
Lucrările au început în martie 2008
Primarul Oprescu a explicat că accesul în pasaj nu se va face, aşa cum i se părea normal în vară, cu lifturi, din cauza costurilor prea mari.
„Am renunţat la lifturi când mi-au spus că vor costa 28.000 de euro bucata“, a spus edilul-şef la finalul şedinţei de Consiliu General, când s-a aprobat refinanţarea şantierului din centrul Bucureştiului.
Bucureştenii care sunt nevoiţi să traverseze Pasajul de la Universitate în perioada lucrărilor au de suportat mizeria, praful şi gresia alunecoasă. Totul durează de mai bine de opt luni, chiar dacă a existat o pauză de trei luni.
Lucrările de m